بررسی روحی و جسمی کودکان از دیدگاه روانشناسی
بررسی علل تشدید و استمرار بد رفتاری در کودک
اهرم فشار؛ دومین علت تداوم بدرفتاری کودک
کودکان می توانند بیاموزند که اگر رفتارهای مشکل دار خود را افزایش دهند با احتمال بیشتری می توانند به خواستههای خود برسند! متاسفانه کودک برای پافشاری و طلب بیشتر خود پاداش می گیرد و می آموزد که برای رسیدن به خواسته خود اصرار کند و صدایش را بلند کند و این روند ادامه می یابد…
مثال هایی برای گیر کردن در این نوع اهرم فشار یا تشدید فشار:
این را احتمالاً بیرون در فروشگاه ها زیاد دیده اید. بچه شروع می کند مامان برویم پارک و ادامه می دهد و پلکانی صدایش می رود بالا تر. بچه فشارش را میبرد بالا و این رفتار بسیار شایع است و والدین تسلیم می شوند و بچه میفهمد از طریق اعمال فشار به خواسته هایش می رسد.
مثلا پدر ساعت ۱۲ به خانه رسیده و بچه مدام میگوید: بابا مغازه مغازه مغازه… آبرومون رفت بیا برویم. بچه می فهمد از طریق اهرم فشار و اصرار زیاد به خواسته هایش می رسد
این ها برای چه سنی است؟ از سن دو و نیم سال به بالا، یعنی برای نوجوان هم باید نادیده بگیرید و نباید تسلیم فشار بشوید.
راهکار مقابله ای:
هرچه قدر فرزند شما داد و بیداد کرد،
با اقتدار و بدون دعوا تسلیم نشوید و صبور باشید!
آخه شما بچه من را نمی شناسید انقدر داد میزند و آبروی مان را می برد…
در تربیت بچه قضاوت دیگران مهم نیست، سرنوشت بچه برای شما مهم است.
اجازه بدهید در فروشگاه چند نفر در دلشان برای شما هرچه میخواهند بگویند اما تسلیم نشوید. وقتی قاطع باشید و تسلیم نشوید موقعیت درست میشود. در فروشگاه داد میزند یا چیزی را می شکند، نگهش دارید و کنترلش کنید اما واکنش پرخاشگری نشان ندهید!
دست و پا میزند، موقعیت را ترک کنید.
اگر چند بار درگیر این نوع تله های بچه نشوید بچه رفتارش خاموش میشود. اگر بچه شما این تله ها را انجام میدهد و شما تسلیم او میشوید بدانید که قطعا رفتار ادامه پیدا میکند.
سوال؛ بچه شما برای شما اهرم فشار دارد و برای معلمش ندارد. چرا؟
چون معلمش درگیر این تله ها نشده است پس شما هم این رفتار را خاموش کنید.
حرف والدین:
چرا فرزند دیگری اینطور نیست و بچه من هست؟
نکته اینجاست؛ والدین او وقت گذاشتند و حمایت کردند و قضاوت ها برایشان مهم نبوده و قاطع بودند. والدی که نتوانسته است، یک روز کتک زده یک روز نادیده گرفته یک روز پشت بچه در آمده و درگیر تله های او شده؛ فرزند هم همچنان مثل سابق مانده است.
پس همه چیز در اصلاح رفتار کودک و بطور کلی در تربیت او، به شما بستگی دارد!