برداشت راه و روش تربیت از سیره زندگی شهدا
متن خاطره / عکسنوشت
شهید عماد مغنیه
ولادت: 7 دسامبر 1962
شهادت: 12 فوریه 2008
ما دو دوست بودیم!
او پدری کاملاً طبیعی بود و تمام وظایف پدری را انجام میداد و ما همواره با او در ارتباط بودیم. وجه تمایز رابطه من با او این بود که ما دو دوست بودیم در نتیجه من بسیاری از مسائل را با او در میان میگذاشتم، همانطور که با هر کدام از دوستانم این رابطه را داشتم.
میتوانم او را بهحکم ارتباطی که بین ما وجود داشت، پدر بنامم اما نمیدانستم او از فرماندهان حزبالله است و فقط پس از شهادت ایشان بود که بهواسطه کسانی که با ایشان در جریان فعالیت جهادی همراه بودند، به این موضوع پی بردم.
بیتردید با توجه به صحبتهای دوستان و آشنایان پدرم، متوجه شدم که ایشان در دو حالت یعنی در جایگاه پدر و یا یک فرمانده، یک ویژگی مشترک داشتند و آن اینکه هیچ گاه اهل تعارف نبودند، بلکه همواره راحت برخورد میکردند و خودجوش بودند، از همین رو وقتی کسی با او همنشین میشد به خونگرمی او پی میبرد بهاضافه اینکه احساس میکرد او از نظر عاطفی و احساسی نیز به طرف مقابل خود توجه دارد.حضور پدرم کوتاه اما تأثیرگذار بود.
بهدلیل کار و مشغله زیاد، چندان کنار ما نبود و حضور فیزیکی نداشت، بلکه حضور و تأثیر او کمّی بود زیرا بیشتر اوقات مشغول فعالیت بود، با این حال همان لحظات کوتاهی را که کنار ما میگذراند، تأثیر گذار بود.
او میتوانست با یک جمله به عمق وجود و افکارم پی ببرد زیرا ما را بهخوبی میشناخت و بیشتر صحبتهایش در واقع حامل نکاتی برای بهتر شدن یک رفتار یکی از ما بود»
منبع:
خبرگزاری تسنیم، ۹۳/۱۱/۲۷
راوی: دختر شهید عماد مغنیه
تاثیر رابطه دوستی پدر با فرزندان از نگاه کارشناسان تربیتی و روانشناسی:
۱- فرزندان رفتار صحیح در موقعیت مناسب را آموزش میبینند.
۲- یاد میگیرند چگونه مشکلات را خودشان حل کنند.
۳- ستون های اعتماد به نفس و عزت نفس آنها محکم ساخته میشود.
۴- به رشد عاطفی و اجتماعی فرزندان کمک میکند.
۵- باعث شناخت احساسات درونی و پنهان و خصوصیات فردی و اخلاقی و همدلی بالاتر و خودکنترلی فرزندان میشود.
۶- فرزندان به اشخاص دیگری که ممکن است افراد مورد اعتمادی هم نباشند، پناه نمیبرند.
۷- گوش شنوای خوبی برای فرزندان میباشد.